
- To wydarzenie minęło.
Eat Slow & Dance Fast #zerowaste
10 kwietnia 2018 -14:30 - 11 kwietnia 2018 -18:00
Dział Kultury PSUEK, Zespół ds. Społecznej Odpowiedzialności UEK oraz Wydział Towaroznawstwa i Zarządzania Produktem zapraszają na wydarzenie „Eat Slow & Dance Fast #zerowaste”, które będzie miało miejsce w dniach 10 i 11 kwietnia 2018 roku na Kampusie UEK. W ramach wydarzenia odbędą się:
1). Wykład pt. „Marnowanie żywności w Polsce – fakt, czy kolejny medialny mit?”, który poprowadzi dr inż. Małgorzata Miśniakiewicz z Katedry Towaroznawstwa Żywności UEK (wtorek, 10 kwietnia, godzina 14:50, paw. D sala 5);
2). ekoTargowisko – bazar żywności ekologicznej, w ramach bazaru żywności będzie możliwość degustacji i zakupu certyfikowanych, świeżych, prosto z pola, warzyw, owoców oraz innych produktów (środa, 11 kwietnia, Kampus UEK między pawilonem F a S /w przypadku brzydkiej pogody – hol pawilonu S/, w godzinach od 9:00 do 14:00);
3). Warsztaty kulinarne #zerowaste, które poprowadzi dr Iryna Manczak z Katedry Handlu i Instytucji Rynkowych, liczba miejsc ograniczona, decyduj kolejność zgłoszeń, zapisy wkrótce (środa, 11 kwietnia, w godzinach 10:30-12:30, Laboratorium 1, ul. Sienkiewicza 5, II piętro);
4). Warsztaty taneczne, salsa/bachata, które poprowadzi Dariusz „Daro” Góral, liczba miejsc ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń, zapisy wkrótce (środa, 11 kwietnia, w godzinach 16:30-18:00, hala sportowa, sektor C)
WAŻNE: prosimy wziąć obuwie na zmianę oraz wygodne ubranie!
Formularz do zapisów na warsztaty taneczne: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeUpl03ntt4xZtrlvluvcU-gXgEkBhfZiaDjZ2d-RoL9kWbYQ/viewform
Zapraszamy! ?